Colin in het groene shirt van WIK '57
Colin in het groene shirt van WIK '57 Foto: Privébezit

De sporter en zijn club: Colin van Wanrooij

Sport

Kerkwerve - Colin van Wanrooij (20) speelt sinds zijn vijfde jaar voor voetbalclub WIK’57 uit Kerkwerve. De spits van het eerste elftal verwacht dat zijn team aankomend seizoen voor promotie kan gaan in de vierde klasse. “We hebben een hecht team, kenmerkend voor WIK. We zijn er in goede en slechte tijden voor elkaar.”

Colin weet niet anders of hij is zijn hele leven lang al wekelijks aanwezig op het sportpark van WIK’57 (Willen is Kunnen), De Vospit. De voetbalclub aan de Verseputseweg is voortgekomen uit de vroegere en gelijknamige korfbalvereniging. Tegenwoordig heeft de vierdeklasser drie seniorenteams, een 40plus-team, samen met Brouwershaven en ZSC uit Dreischor een damesteam en verschillende jeugdteams.

Spits

Colin speelt in de selectie. “Meestal werd ik op de mid-mid-positie neergezet. Ik ben redelijk doelgericht en heb scorend vermogen. Huidige trainer Huseyin Dogan zet mij in de spits. Ik heb de afgelopen tijd last gehad van een blessure. Ik heb mijn enkelband gescheurd. Nu kijk ik erg uit naar het aankomend seizoen. We hebben lang geen volledige competitie kunnen spelen. Iedereen is corona-moe en staat te springen om weer normaal te kunnen doen. Lekker elke week spelen.” Dat WIK’57 een echte familiaire dorpsclub is, gaat voor Colin helemaal op. Zijn vader Gérard is voorzitter en zijn zus Mariëtte en moeder doen ook veel voor de club. “Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Kerkwerve en studeer Commerciële Economie in Rotterdam.”

Elkaar steunen

De spelers van de seniorenelftallen worden ingezet voor klussen rondom de club. “Zo is de kantine de afgelopen periode door veel vrijwilligers opgeknapt. Oud papier ophalen voor de club doen we ook met jong en oud. Iedereen staat altijd paraat. We zijn als het ware één grote familie. Laatst bij een overlijden van een lid, steunden we elkaar massaal. Zelf zit ik ook nog in de sponsorcommissie. Bestaande sponsors behouden is het doel. Veel in contact blijven en via-via misschien nieuwe contacten aanboren. Ik heb een vlotte babbel. In de toekomst voorzitter worden? Nou nee, als ik zie waarvoor mijn vader allemaal bezig is, laat mij dan maar focussen op enkele doelen.”

Door Gerrit van Loon

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk